Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fűszeres sárgarépadzsem

Adásban volt: 2013. július 31.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, egzotikus lekvár, a sárgarépa szerelmeseinek.
2015. október 14.

Hozzávalók

1 üveg
  • 2 dl víz
  • 25 dkg befőzőcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 narancs leve és héja
  • 50 dkg zsenge sárgarépa, meghámozva, lereszelve
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 rúd fahéj

Elkészítés

A vizet lábasba öntjük, és hozzáadjuk a befőzőcukor egy harmadát, a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a lereszelt héját. Összeforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, néhány percig főzzük, közben szükség szerint lehabozzuk. Hozzáadjuk a fahéj rudat és az őrölt koriandert. A sárgarépát meghámozzuk, és közepes lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorszirupba tesszük, majd alacsony hőfokon, kb. egy órán keresztül főzzük. Amikor a sárgarépa teljesen megpuhult, eltávolítjuk a fahéj rudat, majd a zöldséget botmixerrel (vagy aprítógépben) simára pürésítjük a sziruppal együtt, és hozzáadjuk a befőzőcukor további részét, még további, kb. 10-15 percig főzzük. Üvegbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.