Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Egzotikus, csípős, pikáns paradicsomlekvár. Készítsünk belőle többet, hogy egész télre elég legyen!

Fűszeres sárgarépadzsem

Adásban volt: 2013. July 31.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, egzotikus lekvár, a sárgarépa szerelmeseinek.
2015. October 14.

Hozzávalók

1 üveg
  • 2 dl víz
  • 25 dkg befőzőcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 narancs leve és héja
  • 50 dkg zsenge sárgarépa, meghámozva, lereszelve
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 rúd fahéj

Elkészítés

A vizet lábasba öntjük, és hozzáadjuk a befőzőcukor egy harmadát, a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a lereszelt héját. Összeforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, néhány percig főzzük, közben szükség szerint lehabozzuk. Hozzáadjuk a fahéj rudat és az őrölt koriandert. A sárgarépát meghámozzuk, és közepes lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorszirupba tesszük, majd alacsony hőfokon, kb. egy órán keresztül főzzük. Amikor a sárgarépa teljesen megpuhult, eltávolítjuk a fahéj rudat, majd a zöldséget botmixerrel (vagy aprítógépben) simára pürésítjük a sziruppal együtt, és hozzáadjuk a befőzőcukor további részét, még további, kb. 10-15 percig főzzük. Üvegbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!