Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.

Csípős-mázas csirkeszárnyak

Adásban volt: 2013. October 1.
A recepthez tartozó videó
A csirke egyik legfinomabb része a szárny, csípősre, ropogósra sütve, pedig egyszerűen abbahagyhatatlan. Vendégvárónak, de egy salátával ebédre és vacsorára is remek választás, csak legyen belőle elég!
2016. July 17.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 kg csirkeszárny

  • bors
  • olaj
  • 2 dl ketchup
  • 2 ek barna cukor
  • 1 lime
  • szegfűbors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csípős paprikakrém

Elkészítés

A kettévágott csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, amit bele is masszírozzunk a szárnyakba, sütőben 200 C fokon 30 percig elősütjük őket.
Míg a húsok sülnek, egy nagy tálban a ketchupot összekeverjük a barna cukorral, belereszeljük a fokhgymát, a fél zöld citrom héját és facsarunk bele a levéből is.
Adunk hozzá csípős paprikakrémet és őrölt szegfűborsot és a mázat elkeverjük. 
Az elősütött csirkeszárnyakat bevonjuk a csípős mázzal, ezt úgy a legegyszerűbb megtenni, ha abba a tálba, amiben a szószt kevertük tesszük bele a szárnyakat, és jól átforgatjuk őket.
A sütőt grill fokozatra vagy a legmagasabb hőfokra állítjuk és 3-4 perc alatt ropogósra sütjük a szárnyakat.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Citromos barackos panna cotta

Könnyen elkészíthető, hűsítő, barackos finomság az olasz konyhából.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!