Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab
Hozzávalók
- 7,5 dkg sima liszt
- 7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg nádcukor
- 15 dkg olvasztott vaj
- étkezési keményítő
- sütőpor
- fahéj
- só
- gyömbér
- 1 kg gyümölcs:
- őszibarack, szilva, füge, áfonya, körte, alma, stb.
- 30 dkg török vagy görög joghurt
- méz
- 1/2 vanília rúd
Elkészítés
A különböző gyümölcsöket egyforma, falatnyi darabokra vágjuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, a gyümölcsöket összekeverjük egy kevés nádcukorral, és megforgatjuk őket étkezési keményítőben. Reszelünk rájuk friss gyömbért, és betesszük a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Amíg a gyümölcsöket elősütjük, összeállítjuk a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy kevés sóval, hozzáadjuk a nádcukrot, egy csipetnyi fahéjjal. Végül hozzáöntjük az olvasztott vajat és összekeverjük. A gyümölcsöket kivesszük a sütőből, és a tésztát egy evőkanállal tetejükre szaggatjuk, és 200 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
A joghurtot egy kevés mézzel és egy fél rúd vanília magjaival elkeverjük, lehűtjük. A megsült cobblert a hideg vaníliás joghurttal vagy vanília fagyival tálaljuk.