Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Ha nyár – eső ide vagy oda, még tart! –, akkor padlizsán, ha pedig padlizsán, akkor nincs finomabb a faszénen sült padlizsánból készült padlizsánkrémnél!

Céklás humusz

Adásban volt: 2013. May 22.
A recepthez tartozó videó
A sokoldalú újságíró, fordító, szinkrondramaturg és műsorvezető Steiner Kristóf, az utóbbi időben vegán életmódjával is kivívta a közönség érdeklődését. A húsmentes receptjeinek nagy lökést adhatott, hogy Kristóf évek óta Izraelben él, ahol ennek jóval nagyobb a kultúrája, mint nálunk. Most egy friss, céklás kence receptjét osztja meg velünk, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.
2015. September 21.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 doboz, vagy üveg tahini (szezámmag-vaj, drogériákban, bio boltokban, keleti üzletekben, delikát üzletekben kapható)
  • 1 citrom leve
  • fokhagyma

  • bors
  • kedved szerint olívaolaj, őrölt chili és fenyőmag
  • cékla

Elkészítés

Steiner Kristóf- HumuszHa van turmixgéped baromi egyszerű a dolgod: zuttyants bele fele-fele arányban tahinit, csicseriborsót, egy-két csipet sót és borsot, két gerezd fokhagymát, citromlevet és ebben az esetben céklát, majd nyomd meg a varázsgombot. 
Ha már nagyjából összeállt, kezdj el finoman vizet adagolni hozzá. Olyasmi állaga kell, hogy legyen, mint egy sűrű főzeléknek. Ha túl folyós lett, adj hozzá még tahinit – ez megköti a vizet. 
Kanalazd egy nagy, széles tálba, lapogasd el úgy, hogy a széleken magas legyen a hummusz, középen viszont csinálj egy kis völgyet: ezt meglocsolhatod egy kis olívaolajjal, és megszórhatod fenyőmaggal, chili pehellyel, petrezselyemzölddel vagy friss snidlinggel. Ha nagyon menő akarsz lenni, pirítsd meg egy száraz serpenyőben a fenyőmagvakat… elképesztő illata lesz, és csak úgy ropog majd a fogad alatt!

http://steinerkristofreceptjei.blog.hu/2012/01/27/hummusz_3

Megosztom barátaimmal
Steiner Kristóf

Steiner Kristóf receptje

Szerkesztőink kedvencei

Céklás hummusz

Délelőtti vagy délutáni, friss, nyári, céklás kence, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.
Csicsókahumusz

Csicsókahumusz

A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.
Cékla sütése

Cékla sütése

Köretek, saláták egyre népszerűbb résztvevője a sült cékla. De hogyan is készítsük el a legegyszerűbben?

Vegán paprikáskrumpli

Sütőtökös paprikás krumpli sárgarépával, lencsével és sok fűszerrel. Nem csak vegánoknak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!