Céklás humusz
Hozzávalók
6-8 adag- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 doboz, vagy üveg tahini (szezámmag-vaj, drogériákban, bio boltokban, keleti üzletekben, delikát üzletekben kapható)
- 1 citrom leve
- fokhagyma
- só
- bors
- kedved szerint olívaolaj, őrölt chili és fenyőmag
- cékla
Elkészítés
Ha van turmixgéped baromi egyszerű a dolgod: zuttyants bele fele-fele arányban tahinit, csicseriborsót, egy-két csipet sót és borsot, két gerezd fokhagymát, citromlevet és ebben az esetben céklát, majd nyomd meg a varázsgombot.
Ha már nagyjából összeállt, kezdj el finoman vizet adagolni hozzá. Olyasmi állaga kell, hogy legyen, mint egy sűrű főzeléknek. Ha túl folyós lett, adj hozzá még tahinit – ez megköti a vizet.
Kanalazd egy nagy, széles tálba, lapogasd el úgy, hogy a széleken magas legyen a hummusz, középen viszont csinálj egy kis völgyet: ezt meglocsolhatod egy kis olívaolajjal, és megszórhatod fenyőmaggal, chili pehellyel, petrezselyemzölddel vagy friss snidlinggel. Ha nagyon menő akarsz lenni, pirítsd meg egy száraz serpenyőben a fenyőmagvakat… elképesztő illata lesz, és csak úgy ropog majd a fogad alatt!
http://steinerkristofreceptjei.blog.hu/2012/01/27/hummusz_3