Aszalt gyümölcsös házi müzli
Adásban volt: 2013. May 14.
A recepthez tartozó videó
Egy tálka müzlivel elindított nap, egész biztosan jól sikerül, és ha ráadásul házilag készült, akkor még elismerésekre is számíthatunk.
2016. March 3.
Hozzávalók
- 1 dl méz
- 1/2 dl olaj
- 20 dkg zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg keserű csokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra.
Egy kis lábasban összemelegítünk 1 dl jó minőségű mézet és 1/2 dl olajat, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Összekeverjük 20 dkg zabpehellyel, hogy a méz egyenletesen befedje.
Egy alufóliával bélelt tepsibe szórjuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg arany színűre pirul, sütés közben néha átkeverjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni, ekkor válik ropogóssá.
Majd összekeverjük ízlés szerint magokkal, szárított gyümölcsökkel, csokoládéval, mazsolával, kókuszreszelékkel. Üvegedényben, vagy fémdobozban tároljuk.
Megosztom barátaimmal