Amerikai citromkrémes szelet
Hozzávalók
30 szelet- 25 dkg liszt
- 25 dkg jéghideg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg liszt
- csipet só
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 170 C fokra. Közben a jéghideg vajat – nagyon fontos, hogy tényleg jéghideg legyen – nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat. Kézzel gyorsan összemorzsoljuk, úgy hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsaállagú legyen.
Egy kb. 20x30cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleszórjuk a morzsát. Kézzel (illetve egy pohár oldalával) teljesen belenyomkodjuk, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjunk.
Betesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük, amíg világosra sül.
Amíg sül, elkészítük a tetejét: a tojást fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport és egy csipet sót, és teljesen csomómentesre keverjük.
Amikor a tészta megsült, ráöntjük a masszát. Visszatesszük a sütőbe és 20 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni felvágás előtt, és hűtőben néhány napig el is áll, és tökéletesen fagyasztható.