A szuperropogós omlós rántott csirke titka
Adásban volt: 2013. March 12.
A recepthez tartozó videó
Mindenki kedvence a rántott csirke, akkor jó igazán, ha a panír roppan, a hús pedig omlik, ami, ha e szerint a recept szerint készül, akkor garantált.
2016. February 8.
Hozzávalók
4 adag- 1 hagyma
- 4 fokhagymagerezd
- olaj
- 4 ág friss rozmaring
- 1 liter víz
- 1 citrom
- 8 alsócomb
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl kaukázusi kefir
- 1evőkanál sütőpor
- só
- bors
- paprika
- cayenne bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztózacskóba tesszük a csirkecombokat, ráöntjük a pácot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Pácolás után a csirkecombokat leöblítjük és konyhai papírtörlővel leszárítjuk, majd panírozzuk. Cayenne borsot, pirospaprikát, sót, borsot elkeverünk liszttel és két tányérba szétosztjuk, és a harmadikba beleöntjük a kefirt. Először a fűszeres lisztbe, aztán kefirbe, majd megint a lisztbe forgatjuk a combokat. Először olajban elő-, majd 180 fokos sütőben ropogósra és aranybarnára sütjük a húsokat.
Megosztom barátaimmal