Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Állítja egy táplálkozási tanácsadó

Trump elnök étkezése aggodalomra ad okot

Állítja egy táplálkozási tanácsadó
2017. February 10.

Jogosan aggódik egy táplálkozási tanácsadó a gyorskaja-mánia miatt.

Még elnökjelöltsége idején  Donald Trump egy CNN-nek adott interjújában felfedte a gyorskaja iránti elfogultságát. Így fogalmazott: „Nagyon tiszta ember vagyok. Szeretem a tisztaságot, és jobban járunk, ha oda megyünk, mint egy olyan helyre, ahol nem tudod, honnan származik az étel. Ez egy bizonyos sztenderd.”

Jo Travers – elismert táplálkozási tanácsadó, a The Low Fat Diet szerzője – nemrég egy, a The Guardian interjúban értékelte Trump étrendjét.

Az elnök nem tulajdonít nagy jelentőséget a reggelinek. „Számomra a vacsora a nagy dolog.” – mondja. Ha mégis reggeliznie kell, akkor baconre, tojásra, kukoricapehelyre esik a választása. Travers határozottan a bacon ellen van: „Egy olyan feldolgozott húsipari termék, melyet gyakran a rák kialakulásához kapcsolnak.” Tekintettel arra, hogy Trump reggelije túlnyomórészt fehérjét tartalmaz, Travers egy szénhidrát-fehérje kiegyensúlyozást javasol.

Amikor az elnök Martha Stewarttal készített fasírtot, elárulta, gyakran fogyaszt fasírtos szendvicseket. Travers szerint ezzel nincs baj, de teljes kiőrlésű zsemlét javasol. Illetve kiemeli a zöldség és gyümölcs hiányát: „A fasírt lényegében csak hús. Nincsenek benne rostok, melyek fenntartanák a bélrendszer egészségét. Ha nem tápláljuk gyümölcsökkel és zöldségekkel a bélbaktériumainkat, az negatív hatással lehet az immunrendszerünkre, fertőzésekhez vezetnek.”

És ott van még Trump elfogultsága a gyorsétteremláncok iránt. Az elsődleges választásokon aratott győzelmét is a McDonalds híres Big Macjével és sültkrumplival ünnepelte. Később megjelent egy kép, amin épp sült csirkét eszik magángépén. Habár finom, nem a legegészségesebb választás. Travers megjegyzi, ezek az ételek tele vannak transz zsírsavakkal, illetve szívmegbetegedésekhez vezetnek.

A rengeteg egészségügyi bántalom mellett mentális és érzelmi következményei is lehetnek az effajta étkezésnek – kifejezetten az egészséges zsírok és az omega-3 hiánya miatt. „A teste más zsírokkal helyettesít, melyek kevésbé folyékonyak, így nehezebben jutnak át a neurotranszmitterek.” – állítja Travers, majd hozzá teszi: „Ezek felelősek a hangulatingadozásokért.”

Rendeleteihez hasonlóan, a jelenlegi elnök étkezése is nagyban más, mint elődjéé. Obama késő esti nasija köztudottan 7 darab enyhén sós mandula.

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezek lesznek 2017 legfelkapottabb ételei

Ezek lesznek 2017 legfelkapottabb ételei

Legalábbis az előrejelzések szerint. A várható legnépszerűbb összetevőt is megjósolták.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!