Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Készítsünk puzzle karácsonyfadíszt!

Ha szeretsz kirakósozni és van olyan dobozod, amelynek nincs meg minden darabja – akkor itt egy remek ötlet, hogy a hiányos puzzle-t újrahasznosítsd!
2016. December 11.

Ha szeretsz kirakósozni és van olyan doboz, aminek nincs meg minden darabja – akkor itt egy remek ötlet, hogy a hiányos puzzle-öket újrahasznosítsd. Még pedig ötletes karácsonyfadíszként. A gyerekek remekül bevonhatóak a készítésbe, élvezetes elfoglaltság.

Most egy kis koszorú és egy cukorkapálca elkészítését mutatjuk meg, de a formák variabilitása végtelen – a darabok egymáshoz ragasztásától függ.

Ami kelleni fog:

kis puzzle darabok

piros, fehér és zöld festék

ecsetek

ragasztó

zöld cérna, zsineg vagy szalag

egy kicsi csengő

Így készül a cukorkabot:

Kezdésképp fesd be 6 kirakót pirosra és 6-ot fehérre. Mindkét oldalt festjük, mivel hátulról is látható a dísz és így lesz szép. Ha megszáradtak, ragaszt össze őket egy cukorkapálca formába. Ha a ragasztó is megszáradt és biztosan tart, tegyél cérnából hurkot az elkészült díszre (2 puzzle közötti lyukban célszerű átfűzni a cérnát, ott szépen mutat és tartja is a díszt).

Most jöjjön a koszorú:

Fordított módszerrel célszerű kezdeni: előbb a ragasztás, aztán a festés. Ragassz össze egy kör alakba a kirakós darabjait, hagyd megszáradni, majd utána jöhet a zöld festék. Mind a két módszer kb. ugyan annyi idő, te döntöd el, neked hogy szimpatikus. Ha megszáradt a zöld festék, pirossal kis bogyókat csöppentünk a koszorúnkra (lehet arannyal és fehérrel is díszíteni, fantáziádra van bízva). Ha minden megszáradt, egy a kis csengőn átfűzzük a szalagot és úgy kötjük fel vele a díszünket – szintén 2 puzzle darab közt kialakult lyukon keresztül célszerű átfűzni.

Rengeteg forma készíthető el a puzzle darabokból, a kreativitásodra van bízva a színezés is.

forrás: http://www.thatswhatchesaid.net/

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!