Miben különbözik az alma cider az almalétől?
Az alma az ősz egyik sztárgyümölcse, de mi a különbség a belőle készült cider és az almalé között?
Alma édesen, sósan, süteményben, befőttben, főételként, desszertként és léként. De ha alma cidert kérünk, hogy leöblítsük az ebédünket, akkor pontosan mit is iszunk? Miben különbözik ez az almalétől? Most kiderül!
Az alma cider egyszerű préselt, nyers gyümölcslé. Leszeded az almát, megmosod, kipréseled belőle a levet és kész is a cidered. Kb. 1/3 véka alma szükséges szűk négy liter cider elkészítéséhez. Enyhén alkoholossá akkor válik, ha állni hagyjuk. Így ha nem szeretnénk becsípni tőle, ne felejtsük ott a polcon.
Az almalének alapja a cider, melyből szirupot készítünk (sűrítéssel), majd vizet adunk hozzá és kész is. Jelentős különbség, hogy az almalé pasztőrözött, így nem áll fenn az erjedés lehetősége, bármeddig tárolható a finom dzsúz.
Forrás: www.huffingtonpost.com