Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Miben különbözik az alma cider az almalétől?

Most kiderül!
2016. October 30.

Az alma az ősz egyik sztárgyümölcse, de mi a különbség a belőle készült cider és az almalé között?

Alma édesen, sósan, süteményben, befőttben, főételként, desszertként és léként. De ha alma cidert kérünk, hogy leöblítsük az ebédünket, akkor pontosan mit is iszunk? Miben különbözik ez az almalétől? Most kiderül!

Az alma cider egyszerű préselt, nyers gyümölcslé. Leszeded az almát, megmosod, kipréseled belőle a levet és kész is a cidered. Kb. 1/3 véka alma szükséges szűk négy liter cider elkészítéséhez. Enyhén alkoholossá akkor válik, ha állni hagyjuk. Így ha nem szeretnénk becsípni tőle, ne felejtsük ott a polcon.

Az almalének alapja a cider, melyből szirupot készítünk (sűrítéssel), majd vizet adunk hozzá és kész is. Jelentős különbség, hogy az almalé pasztőrözött, így nem áll fenn az erjedés lehetősége, bármeddig tárolható a finom dzsúz.

 

Forrás: www.huffingtonpost.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cider – az egyik legjobb, ami almával történhet

Cider – az egyik legjobb, ami almával történhet

Londontól északra a cider (szájder) a csajok itala. Ellenben lent, a relatíve napos Sommerset lankáin, Közép-Nyugaton, vagy Kent megyében pirospozsgás öreg csókák is élvezettel szopogatják a pultnak dőlve. Az angolok panaszkodnak, hogy az igazi jó almabor kikopik a kocsmákból, nálunk most kezd hódítani.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!