Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csaposok sötét titkai: erre ügyelj, ha nem akarod, hogy becsapjanak!

2022. June 22.

A BuzzFeed összegyűjtött néhány súlyosan őszinte vallomást, csaposoktól. Némelyiket hallva az ember elgondolkozik, maradt-e még benne bizalom… 

„Gyakran megesik, hogy a kedves vendég arra kér, hogy legyen egy kicsit erősebb az itala. Én ilyenkor azt csinálom, hogy a domináns alkoholba mártom a szívószálat, és úgy adom át a koktélt. Így aztán a vendég első néhány kortya potensebb lesz, úgyhogy azt hiszi majd, az egész itala erősebb. Ezek után sokkal bőkezűbben adja majd a borravalót…”

„A Vermouth a koktélok gyakori, fontos összetevője. Szőlő alapú ital, könnyen romlik, és egyszerre mindig csak kevés kerül az italba: az idő nagy részében a Vermouth a polcon csücsül, általában szobahőmérséklet fölött, mert a hűtő mellett még a meleg levegő is árad rá. Én még nem láttam olyan bárt, ahol a Vermouth körül nem volt komoly muslinca-tenyészet… egyszerűen adja magát a dolog.”

„Sokan ragaszkodnak márkás italokhoz a koktélban, de a legtöbbször teljesen fölöslegesen. A kóla, a narancslé úgyis elveszi az ízt…. és ezzel sok csapos vissza is él. Van, hogy a drága, márkás alkoholból csak a pohár peremére és a szívószálra kerül az íze és az illata miatt, egyébként az olcsó italverziót issza a vendég, és nem is sejti…”

„Az egyik csapos haverom a pult alatt mindig elhelyez néhány szivacsot, amivel különféle, gyakran előkerülő szeszt törölt fel. Ha kedveskedni akar egy vendégnek, a poharát használat előtt a szivacsra állítja lefordítva, hogy a pohár szélének erős alkoholszaga legyen. Ezután tölti csak bele az utalt, és közli: extra erősre csináltam. Ezután a vendég különlegesnek érzi magát, szívesen visszatér a helyre, és jó nagy borravalót hagy hálája jeléül a csaposnak.” 

„Megmondom őszintén, több olyan helyen is dolgoztam Angliában, ahol újrahasznosítottuk a sört. Csapoláskor egy csomó kifolyt, azt mindig egy tálcán gyűjtöttük össze, és a nap végén visszaöntöttük a gépbe. Undorító, tudom, de ez van.”

„Az emberek totál odavannak a bárfűszerekért. Egyszer maradt egy csomó szép fekete cseresznyém, és elkezdtem azzal díszíteni a koktélokat. Pillanatok alatt óriási siker lett, mindenki kért még egyet az italból. Aztán nagyot ment az is, amikor a sima narancsot vérnarancsra cseréltem. Hülyén hangzik, de az emberek csak azért megittak egy koktélt, hogy legyen egy szelet szép vérnarancsuk. Az alkoholtól valamiért kívánják az édes gyümölcsöket az emberek, és minden korosztály odavan ezekért anélkül, hogy tudná”.

Na jó, egyelőre eleget tudtunk meg…  

3 hűsítő koktél, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz

 

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Koktél alkohol nélkül? Ez a mocktail!

Koktél alkohol nélkül? Ez a mocktail!

Felpezsdít és kísérletezésre bátorít a Fluére alkoholmentes párlat

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!