Az igazi dunai halászlé titka
Az igazi dunai halászlét Bezdán mellett a Dunai víkendtelep Pikec csárdájában főzik a Vajdaságban – tudjuk meg szakértőnktől, Igor Spanjevic-től. Persze susogják már ezt egy ideje, meg az innen származó pirospaprika is nagy kincs, de azért hétpróbás halászlevesünkhöz fordultunk bizonyítékokért. A Baracska-holtág dunai torkolatánál található étterem ennél jobban már nem is lehetne idilli, hiszen teraszáról kilátás nyílik a kanyargó folyóra, a baranyai dombokra és a különleges hangulatú, cölöpökre épített házakból álló víkendtelepre.
Üvegbe zárt élmény
Készítik itt vegyesen és tisztán pontyból, vagy harcsából is a levet, de kérhet bele a vendég fejet, farkat, ikrát. Sőt a csípősségi fokozatokat is a kedvünk szerint alakítják. A halászlé mellé természetesen házilag gyúrt tészta dukál. A Pikec ezentúl a füstölt süllőjével, illetve az olajban eltett halaival hódít: ezekből mindenképp dobjunk be párat, ki tudja, mikor jövünk legközelebb. És ha lenne, aki a halászlé mellé másért is jönne, az is jó helyen jár, hiszen a klasszikus szerb roston sültekből is válogathatunk.