Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A pizzamelegítés legjobb módja

Kihűlt, de még megennéd? Mutatjuk, hogy melegítsd!
2017. March 12.

A legjobb mód – amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni – az az, ha elővesszünk egy serpenyőt és abban varázsoljuk újra ropogóssá a kihűlt pizzát. A tűzhely hamarabb bemelegszik, plusz nem forrósítja fel úgy a konyhát, mint a sütő. A módszer kulcsa az, hogy lefedjük a pizzát. Ez által a pára visszacsapódik, amely a szeletet nedvesen tartja, könnyebben olvad meg rajta a sajt. Mégsem lesz túlságosan átázott a pizza. Sőt, a szélek újra roppanóssá válnak.

Hogyan csináljuk?

Vegyünk elő egy akkora serpenyőt, melyben kényelmesen elfér a maradék pizzánk – célszerű tapadásmentesítettet választani, így az elfolyó sajttal sem kell sokat küzdenünk. Helyezzük rá a szeleteket, fedjük le fedővel vagy fóliával, majd kapcsoljuk közepes lángra a gázt. Előmelegítés nem szükséges, rögtön mehet a serpenyő a lángra. Hat perc elteltével az étel alja ropogós, a sajt olvadt lesz. Ha nem így van, adjunk még neki 1-2 extra percet.

 

forrás: thekitchn.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A világ legdrágább pizzája

A világ legdrágább pizzája

Vajon mi lehet rajta és mindez mennyibe kerül?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!