A hamburger és a grillsajtos szendvics közös gyermeke
Marhahúspogácsa sajttal, grillezett hagymával rozskenyéren – összefut a nyál a szánkban. De honnan származik ez a finomság? És egyáltalán minek számít? Burger vagy simán szendvics?
Az eredeti hozzávalók a következők: darált marhahús-pogácsa, rozskenyér, svájci sajt, pirított hagyma. A buci esetleg módosulhat, a szendvics viszont mindig is olyan marad, mint egy hamburger és egy grillsajtos szendvics közös gyermeke.
A sajtburgerrel ellentétben – amelyről rengetegen állítják, hogy ők készítették először – a Patty Meltről pontosan tudni, hol született. A kaliforniai Biff’s and Tiny Naylor étteremben bukkant fel először az 1940-es évek végén, az ’50-es évek elején. Aztán amikor a tulajdonos Tiny Naylor 1959-ben elhunyt, fia, Biff (igen, ők az étterem névadói) viszont saját, Du-Par’s étteremláncának étlapján elhelyezte a Patty Meltet.
forrás: http://burgerbeast.com/