Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Kis piros lábosból merheti a húslevet a maceszgombóc alá a vendégsereg a VII. kerületi zsidó bisztróban. A cél egyszerű. Nem kóser, hanem a közép-kelet-európai hagyományokon nyugvó étterem működtetése, ahol fölismerhetők a nagymamák receptjei, de értik a mai vendég igényeit is.

Pest-Buda Bistro, Budapest

Évszázadnyi történet újra elmesélve, hazai megoldásokkal.

A Fortuna utca 3-as számú épület eredetileg fogadónak épült és az 1800-as évekig az is volt. Mai formáját a világháború után érte el, tetőszerkezete eredeti barokk, földszintjén már évszázadok óta borozó üzemelt. Aztán változott a világ, a fogadóból lakóépület lett, de a borozó megmaradt, illetve átalakult étteremmé. A hatvanas-hetvenes években még egészen jó nevű helynek számított, majd a kor jellegzetes semmilyensége lett rajta úrrá. Ebből az állapotából ébresztették újra a tulajdonosok.

A kolbász valódi íze

A kockás abrosz a klasszikus budai vendéglő nélkülözhetetlen alapkelléke, de nem áll meg itt a múltidézés, könnyen terülhet asztalunkra piros kislábos és vasserpenyő is. A vállaltan magyar konyha legjobb keresztmetszetét szeretné a hely megmutatni a nagyszámú turistának és a nem a faksznit, hanem a valódi kolbászízt kereső hazai vendégeknek. Az étlapon külön találunk is „Magyar klasszikusok” fejezetet, benne harcsapaprikást tepertős túrós csuszával, marhapörköltet tarhonyával. Ha viszont gazdag levesünk (gulyás csipetkével) mellé mondjuk egy kenyérlángos lenne a levezetés, akkor az egyszerűbb paradicsomos-juhsajtostól, a “turbózott” spenótos-kacsamellesig terjed a választék.

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Budapest, Fortuna u. 3.
Telefon:
+36 1 225 0377
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
12:00 - 00:00
Szombat:
12:00 - 00:00
Vasárnap:
12:00 - 00:00

Galéria

Hiányzó melléklet

Étterem a foursquare-en

1888
Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!