Olimpia, Budapest
Fölkaphatjuk a fejünket, hogy mi szokás és mi nem szokás egy étteremben, egészen biztosan felülíródnak korábbi elképzeléseink. Nem a kért bort kapjuk, mert a pincér mást gondolt inkább? Megsürgetnek bennünket, mert jön a következő fogás? Fölösleges ezt álmélkodva mesélnünk, vagy így, vagy sehogy se működik a dolog.
Takács Lajos konyhaművészete leginkább a punk és a rock keveréke, szabályos anarchia, elképesztő kombinációk és a tökéletes ízélmény utáni vágy jellemzi, ezért figyeli most mindenki lélegzet-visszafojtva, hogy mihez kezd az eddig ugyan sokat vele dolgozó, ám a helyet mégsem egyedül vivő utódja, Ádám Csaba. Takács ugyanis jelenleg a Szent István téri Lacipecsenyében küzd az elemekkel.
A vacsorarendszer 4-5-6-7 fogást kínál fix áron, míg az ebéd az egyik legjobb ár-érték arányú megoldás Budapesten, így napszaktól függetlenül különleges megoldásokat ígér az Olimpia.
Mindeközben persze a naponta változó ajánlat közepette is kialakult az Olimpia saját stílusa, belsőségeket, császárhúst, tarját, csülköt nagy valószínűséggel találunk egy szimpla hétköznap is. Hozzá izgalmas köreteket, meglepő párosításokat, édesköményt, bulgurt, csicsókát – szezontól függően.