Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Kis piros lábosból merheti a húslevet a maceszgombóc alá a vendégsereg a VII. kerületi zsidó bisztróban. A cél egyszerű. Nem kóser, hanem a közép-kelet-európai hagyományokon nyugvó étterem működtetése, ahol fölismerhetők a nagymamák receptjei, de értik a mai vendég igényeit is.

Anyukám Mondta, Encs

A Gault&Millau Magyarország legfrissebb kiadása szerint az Anyukám Mondta az év legjobb étterme. Meghódította az országot a két messziről jött fiú, akik régi időket idézve mentek Olaszországig, hogy megtanulják a pizzasütés fortélyait. Hazajöttek, és itthon is tökéleteset készítettek.

Minden megyébe egy Anyukámat! – ennél többet aligha kívánhat magának az utazó. Legalábbis az elkövetkező 10 évre. Az tényleg gasztroforradalom lenne, ha az efféle szívvel-lélekkel vitt családi vállalkozások – amelyeknek nemcsak a romantikus rokoni összefogás, hanem a profi konyha is jellemzője – elterjednének itthon. Amíg erre várunk, addig is Encsre zarándokolunk.

Pizza, testvériség!anyukám_2

A Dudás-testvérek fával, rusztikus dekorral berendezett éttermében, zegzugok, nagy asztalok, kiskert fogad, szinte minden típusú étkezésre helyet biztosítva. És készüljünk rá az elnyúlós, békebeli evészetre, hiszen a fővárosi árakhoz képest ugyanannyiból itt jóval többre fogja futni: sima 4 fogással, és kísérővel is számoljunk, mert lehetetlen kihagyni akár a toszkán pacalt, vagy a bivalymozzarellát, a pizzáról nem is beszélve, és akkor még nem is ettünk semmit. A kemence központi eleme a térnek, így több is lesz belőle, mint konyhai eszköz, szervezi és elosztja a hely működését. Az itteni rántott csirkéért, a távolságot meghazudtolva akad, aki reggel autóba vágja magát. A házi morzsában sült szárnyas egyszerűségében hódít. És nem lanyhul a lelkesedés az étlap hátsó része felé sem, könnyű, gyümölcsös, csokoládés megoldások szinte mindig vannak. A kávéról, büszkeségükről pedig előszeretettel mesélnek a házban. Aki kíváncsi lett, tudja, mi a dolga.

 

 

 

 

Elérhetőségek és nyitvatartás

Cím:
Encs, Petőfi út 57.
Telefon:
+36 46 587 340
Weboldal:
Hétfő - Péntek:
11:00 - 22:00
Szombat:
11:00 - 22:00
Vasárnap:
Zárva

Étterem a foursquare-en

2451
Személy járt itt
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!