Illatos fordított körtetorta zabpehelylisztből
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
A körte nem egy tipikus sütemény alapanyag, pedig nagyon finom és még kevesebb kalóriát és szénhidrátot is tartalmaz, mint például az alma. Most egy dekoratív, mégis zsírszegény, életmódváltásba illeszthető, illatos körtetortát készítettem belőle, ami tökéletes diétás tízóraira, uzsonnára vagy vendégvárónak is!
Hozzávalók
egy 22 cm átmérőjű tortaformához- 3 db (magház nélkül összesen 60 dkg) körte
- 4 tojás
- 25 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 80 g olvasztott vaj
- 1,5 dl tej (növényi tejjel helyettesíthető)
- 25 dkg zabpehelyliszt (teljes kiőrlésű lisztből is elkészíthető)
- 5 dkg natúr kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 púpozott teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 púpozott kávéskanál őrölt gyömbér
Elkészítés
A tojásokat az édesítővel kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett vékony sugárban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Belekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a fűszerekkel elkevert zabpehelylisztet, és a tejjel simára keverjük. 1 db körtét kis kockákra vágunk és azt is a tésztához adjuk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral és az alját kirakjuk a másik két felszeletelt körtével (ez lesz majd a kész sütemény teteje). A körte rétegre ráöntjük a kakaós-körtés masszát, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen kb. 40-45 percig (tűpróbáig) sütjük. Kihűlés után, porcukor helyettesítővel megszórva tálaljuk.
Ez a recept is tetszeni fog: