Almás-mogyoróvajas banánkenyér
A pihe-puha banánkenyereknek hatalmas a rajongótáboruk. Nem is csoda, hiszen ez az a süti, amit szinte lehetetlen kiszárítani. Több nap után is szaftos, már ha marad belőle.
Hozzávalók
kb. 12 szelethez- 3 db (túl)érett banán
- 3 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 18 dkg liszt
- 2 dkg nagy szemű zabpehely
- ½ tasak sütőpor
- 1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
- 2 db kisebb alma (kb. 25 dkg)
- néhány evőkanál crunchy mogyoróvaj
Elkészítés
A banánokat pépesítjük. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat. A lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a fahéjat összekeverjük, majd a banánpéppel együtt a tojásos keverékhez adjuk, és simára keverjük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, húsukat kis kockákra vágjuk, majd beleforgatjuk a tésztába.
A masszát egy sütőpapírral bélelt, kb. 18×25 cm-es tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 45-50 perc). Hagyjuk kihűlni, majd a sütemény tetejét megkenjük a mogyoróvajjal. Felszeletelve tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?