Gluténmentes máktorta
Adásban volt: 2013. August 27.
A recepthez tartozó videó
Elkészíteni egyszerűen és gyorsan lehet, a végeredmény pedig magáért beszél. Porcukorral vagy házi citromkrémmel tálaljuk.
2016. January 20.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 kk só
- 2 citrom reszelt héja
- 1 dl olaj (napraforgó, esetleg mák)
- 15 dkg darált mák
Elkészítés
A tortához a sütőt előmelegítjük 170C fokra. A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a porcukorral és a sóval. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd fokozatosan beleöntjük az olajat. Beleszórjuk a darált mákot, és elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a mákos masszába forgatjuk. Egy 23cm-es kapcsos tortaforma alját leterítjük sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Kb. 35 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Megosztom barátaimmal