Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Málnakrémes kókusztekercs egészségesen

A Facebook live főzőiskola 3. receptje
2017. June 29.

Hozzávalók

  • 35 g kókuszliszt
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 40 g zabliszt
  • 30 g zabkorpa
  • 40 g cukormentes lekvár
  • 60 g eritrit
  • 1 dl fekete kávé
  • 3 dl kókusztej
  • kókuszreszelék
  • 15 dkg málna

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a kakaós masszát. Összekeverjük a zablisztet a kókuszliszttel, a cukrozatlan kakóporral, 40 g eritrittel, a lekvárral, a kavéval és 1 dl kókusztejjel. Ebből gyúrható tésztát formázunk,
  2. A töltelékhez egy főzőedényben összekeverjük a zabkorpát a maradék eritrittel és 2 dl kókusztejjel, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve addig fűzzük, amíg besűrűsödik. 
  3. Egy nyújtó vagy vágódeszkára egy kb. 20×30 cm-es frissentartó fóliát terítünk. Ezen egyenletesen eloszlatjuk a kakaós masszát kb. fél cm vastagon. 
  4. A kihűlt krémmel óvatos mozdulatokkal megkenjük a tésztát, majd a fólia segítségével feltekerjük a süteményt. 

A kész tekercset megszórjuk kókuszreszelékkel. 

  1. Legjobb, ha legalább 30 perc hűtés után szeleteljük. 
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!