The Gin Shop, Budapest
A világ 50 bárjába a Boutiq-kal bejutó Nagy Zoltán ráment a ginre. Legalábbis azon van, hogy okosan és korszerűen tudjunk gintonic-ot rendelni. A polcokon kiállításszerűen el lehet időzni, egymást érik az iparművészetileg is izgalmas üvegek. Természetesen a brit ginházakat sem érheti csorba, a szigetországi üvegek is tekintélyes helyet foglalnak el.
It is not for everyone
Ahogy a hosszabb italok esetében is egyre keresettebb a kézműves termék, úgy jelentek meg a rétegízlést kiszolgáló, kis palackszámmal dolgozó gin-manufaktúrák is. A tömegtermelésre berendezkedett Tanqueray, a Bombay vagy a Beefeater mellett például a jóval kisebb Whitley Neill a majomkenyérfa termését kombinálja a klasszikus gin fűszerekkel, a borókával, a korianderrel és a citromhéjjal, míg az uborkával és rózsaszirommal is kísérletező Hendrick’s odáig megy, hogy nagy betűkkel rá is írja a palackra: “it is not for everyone”. Ezek után, ha már ott vagyunk, bátran kérjük a szakszerű pultosok segítségét, nem bánjuk meg.