A pizzamelegítés legjobb módja
A legjobb mód – amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni – az az, ha elővesszünk egy serpenyőt és abban varázsoljuk újra ropogóssá a kihűlt pizzát. A tűzhely hamarabb bemelegszik, plusz nem forrósítja fel úgy a konyhát, mint a sütő. A módszer kulcsa az, hogy lefedjük a pizzát. Ez által a pára visszacsapódik, amely a szeletet nedvesen tartja, könnyebben olvad meg rajta a sajt. Mégsem lesz túlságosan átázott a pizza. Sőt, a szélek újra roppanóssá válnak.
Hogyan csináljuk?
Vegyünk elő egy akkora serpenyőt, melyben kényelmesen elfér a maradék pizzánk – célszerű tapadásmentesítettet választani, így az elfolyó sajttal sem kell sokat küzdenünk. Helyezzük rá a szeleteket, fedjük le fedővel vagy fóliával, majd kapcsoljuk közepes lángra a gázt. Előmelegítés nem szükséges, rögtön mehet a serpenyő a lángra. Hat perc elteltével az étel alja ropogós, a sajt olvadt lesz. Ha nem így van, adjunk még neki 1-2 extra percet.
forrás: thekitchn.com