Quinoával töltött kaliforniai paprika kecskesajttal
Hozzávalók
- 4 kaliforniai paprika
- 1 csésze quinoa
- 2 csésze koktélparadicsom, negyedekre vágva
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 citrom leve és reszelt héja
- ¼ csésze extra szűz olívaolaj
- ½ teáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- Vágjuk ketté a paprikákat, vegyük ki a magházat, a magokat és az ereket. Lefelé fordítva tegyük a paprika feleket egy tepsire. Locsoljuk meg olíva olajjal, szórjuk meg sóval és borssal. Süssük 15-20 percig, amíg megráncosodnak és megpuhulnak. Vegyük ki a sütőből, fordítsuk őket felfelé, és tegyük félre.
- Közben tegyük a quinoát egy száraz serpenyőbe, és közepes lángon kezdjük el pirítani. Gyakran keverjük és rázzuk meg, 8-10 perc alatt pirítsuk világosbarnára. Adjunk hozzá 2 csésze vizet, és forraljuk fel, majd fedjük le és lassan főzzük tovább 10-15 percig, amíg teljesen magába szívja a vizet. Villával forgassuk át.
- Keverjük össze a fokhagymát, a citromlevet, a citrom héjat, az olívaolajat és a fekete borsot.
- Tegyük a quinoát és a koktélparadicsomokat egy közepes tálba. Adjuk hozzá az öntetet, és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk.
- Töltsük meg a paprikákat a quinoás keverékkel. Osszuk a kecskesajtot 8 részre, és morzsoljuk rá.
- Tegyük a töltött paprikákat a sütőbe 5 percre, amíg a paradicsom és a kecskesajt megpuhul.
- Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Spárga szezonban érdemes hozzáadni 450 g friss spárgát is.
Forrás: thewickednoodle.com
Megosztom barátaimmal