Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Quinoával töltött kaliforniai paprika kecskesajttal

2016. December 15.

Hozzávalók

  • 4 kaliforniai paprika
  • 1 csésze quinoa
  • 2 csésze koktélparadicsom, negyedekre vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • ¼ csésze extra szűz olívaolaj
  • ½ teáskanál frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Vágjuk ketté a paprikákat, vegyük ki a magházat, a magokat és az ereket. Lefelé fordítva tegyük a paprika feleket egy tepsire. Locsoljuk meg olíva olajjal, szórjuk meg sóval és borssal. Süssük 15-20 percig, amíg megráncosodnak és megpuhulnak. Vegyük ki a sütőből, fordítsuk őket felfelé, és tegyük félre.
  3. Közben tegyük a quinoát egy száraz serpenyőbe, és közepes lángon kezdjük el pirítani. Gyakran keverjük és rázzuk meg, 8-10 perc alatt pirítsuk világosbarnára. Adjunk hozzá 2 csésze vizet, és forraljuk fel, majd fedjük le és lassan főzzük tovább 10-15 percig, amíg teljesen magába szívja a vizet. Villával forgassuk át.
  4. Keverjük össze a fokhagymát, a citromlevet, a citrom héjat, az olívaolajat és a fekete borsot.
  5. Tegyük a quinoát és a koktélparadicsomokat egy közepes tálba. Adjuk hozzá az öntetet, és keverjük össze. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Töltsük meg a paprikákat a quinoás keverékkel. Osszuk a kecskesajtot 8 részre, és morzsoljuk rá.
  7. Tegyük a töltött paprikákat a sütőbe 5 percre, amíg a paradicsom és a kecskesajt megpuhul.
  8. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Spárga szezonban érdemes hozzáadni 450 g friss spárgát is.

Forrás: thewickednoodle.com

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!