Monte Cristo szendvics Ammerländer Tilsiter sajttal
Sokak kedvence a bundáskenyér, de mi mutatunk egy még jobbat! Ha megfelelő sajttal és sonkával gazdagítjuk, rafináltan ízesítjük, feledhetetlen lesz a végeredmény…
Hozzávalók
- toast kenyér
- sonka
- Ammerländer Tilsiter
- dijoni mustár
- majonéz
- tojás
Elkészítés
Monte Cristo nem csak egy híres regényhős, hanem egy népszerű melegszendvics névadója is. Egy kenyérszeletet megkenünk dijoni mustárral, egy másikat majonézzel. Teszünk közéjük sonkát és az átlagosnál kicsit karakteresebb ízű tilsiter sajtot, majd sózott, felvert tojásba forgatjuk a szendvicset. Végül forró vajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szemre is szép, kívánatos és fenséges ízű szenvics lesz a jutalmunk.
Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) a „legfűszeresebb“ karaktertű az összes Ammerländer sajtféle közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!