Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Gránátalmás prosecco puncs

Koccintsunk a tészta világnapja alkalmából!
2016. October 25.

Hozzávalók

12 adaghoz
  • 2 csésze 100%-os gránátalmalé
  • 5 cm gyömbér, vékonyra szeletelve
  • 20 zöld kardamommag, összetörve
  • 1 üveg extra száraz prosecco (750ml)
  • 1 üveg szénsavas körtelé (750ml)
  • ½-3/4 csésze bodzalikőr

Elkészítés

1. Keverjük össze a gránátalmalevet, a gyömbért, a kardamomt egy közepes lábosban. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot, hogy gyöngyözve forrjon tovább. Főzzük kb. 30 percig, amíg 1 csészényi mennyiséggé sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Kis lyukú szűrőn préseljük át. Tegyük a hűtőbe 2 órára. Eddig a pontig 3 nappal előbb is elkészíthetjük.

2. Közvetlenül tálalás előtt keverjük össze a redukált gránátalma levet, a proseccot és a körtelevet, valamint bodzalikőrt egy nagy puncsos tálban.

3. Ha ötletesen szeretnénk tálalni, tegyünk egy kockacukrot a pezsgőspohár aljára, és öntsük rá a puncsot. A cukorból folyamatosan apró buborékok fognak kiszállni. A cukor nem igazán fog feloldódni a puncsban, így alig fogja befolyásolni annak ízét.

4. Az alkoholmentes változathoz helyettesítsük a proseccot szódavízzel, a bodzalikőrt pedig bodzaszörppel.

 

 Forrás: food52.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!