A legfinomabb babfasírt krémes avokádó szósszal
Hozzávalók
4 személyre- 3 evőkanál őrölt lenmag
- ½ csésze víz
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 kis hagyma
- 3 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 kápia paprika, apró kockára vágva
- 1 sárgarépa, reszelve
- 1 jalapeno paprika, kimagozva, kis kockákra vágva
- 2 teáskanál kömény
- 1 evőkanál chilipor
- 1 teáskanál szárított oregánó
- ¼ teáskanál cayenne bors (ha erősen szeretjük)
- ¼ csésze apróra vágott koriander
- 2 konzerv feketebab, leöblítve és megszárítva
- ¾ csésze csemege kukorica
- ½ csésze gluténmentes zabpehely
- ½ csésze gluténmentes zabliszt
- só, frissen őrölt bors
- A szószhoz:
- 1/3 csésze salsa verde
- ½ avokádó, összenyomva
- 2 evőkanál finomra vágott koriander
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzunk ki és sütőpapírral béleljünk ki egy veknisütő formát.
2. Keverjük össze az őrölt lenmagot a vízzel egy kis tálban, és tegyük a hűtőbe, amíg az étel többi részét összeállítjuk. A lenmag segít egyben tartani a fasírtot.
3. 1 evőkanál olajat közepes lángon kezdjünk el melegíteni egy nagy serpenyőben. Amikor az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a paprikát, a répát és a jalapenot. Pároljuk 5-7 percig, amíg a hagyma üveges lesz, a répa pedig egy kicsit megpuhul. Tegyük át az egészet egy nagy tálba, majd keverjük hozzá a fűszereket és a koriandert. Tegyük félre.
4. Botmixerrel dolgozzunk össze 1 konzerv babot. Adjuk hozzá a párolt zöldségekhez, majd keverjük hozzá a másik konzervnyi babot, a kukoricát, a zabot, zablisztet és a hűtőben pihentetett lenmagot. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
5. Öntsük a keveréket az előkészített sütőformába, oszlassuk el benne egyenletesen. Süssük 35 percig.Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni 5-10 percig. A szószhoz keverjük össze a salsa verdet, az avokádót és a koriandert egy közepes tálban. Tálaláskor kenjük meg a babfasírtokat az avokádós szósszal.
Forrás: ambitiouskitchn.com