Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mogyorós-szezámos csirke

Sarah Graham receptje
2016. October 3.

Hozzávalók

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 300g rizstészta
  • 6 fél csirkemell
  • A szószhoz:
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2 evőkanál krémes mogyoróvaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 3 evőkanl szójaszósz
  • 6 evőkanál édes chili szósz, és 6 evőkanál friss lime lé
  • A salátához:
  • 1 piros paprika, kimagozva, felvágva
  • ½ brokkoli, nagyobb darabokra vágva
  • ¼ csésze friss koriander, durvára vágva
  • 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés

1. Egy jó minőségő serpenyőben, 3 kanál olívaolajon pirítsuk meg a csirkemelleket.

2. Közben egy másik lábosban főzzük meg a tésztát együtt a brokkolival, kb. 4 perc alatt. Szűrjük le, és tegyük félre.

3. Amíg a csirke és a tészta készül, állítsuk össze a szószt.

4. Tegyük a megfőtt tésztát egy előmelegített tálba, adjuk hozzá a csirkét és a brokkolit, locsoljuk meg a szósszal, és szórjuk meg a paprikával, a szezámmaggal és a korianderrel.

 

 Forrás:afoodieliveshere.co.za

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!