Zöldborsópesztós penne pirított sonkával
Adásban volt: 2013. May 31.
A recepthez tartozó videó
A zöldborsóból bazsalikommal, petrezselyemmel, mandulával, parmezánnal és olívaolajjal készülő pesztó teszi különlegessé ezt a könnyen és gyorsan elkészíthető tésztát.
2016. February 11.
Hozzávalók
2 adag- 30 dkg zsenge zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- diónyi vaj
- 5 dkg pirított mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy csokor petrezselyem
- fél csokor bazsalikom
- 5 dkg parmezán
- 1dl jó minőségű olívaolaj
- só
- bors
- 15 dkg penne
- 5 dkg levegőn szárított sonka
Elkészítés
A zöldborsót diónyi vajon megfuttatjuk.
A 2/3-át egy gerezd fokhagymával, a pirított mandulával, egy nagy csokor petrezselyemmel, a bazsalikommal, a sajttal aprítógépbe töltjük, és annyi olívaolajt csurgatunk hozzá, hogy egynemű pesztót nem kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
A sonkát feldaraboljuk, és forró serpenyőben ropogósra pirítjuk.
A pesztót összekeverjük a főtt tésztával, hozzáadjuk a maradék egész zöldborsót, megszórjuk sajtforgáccsal, friss bazsalikommal és a pirított sonkával.
Megosztom barátaimmal