Zöldfűszeres mini tojáslepény
Adásban volt: 2013. June 27.
A recepthez tartozó videó
Egy ráérősebb reggelen, ha picivel korábban kelünk, meglephetjük a családot ezzel a tojásos lepénnyel.
2016. April 8.
Hozzávalók
6 darab- 3 tojás
- 1 csomag újhagyma
- fél csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- kb. 15dkg friss spenót, megpucolva, csíkokra vágva
- (opcionális: fél csokor friss koriander)
- fél chilipaprika, kimagozva, karikázva
- só
- bors
- olívaolaj
- kb. 1ek olvasztott vaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180C-ra. A megtisztított újhagymát vékonyan fölkarikázzuk, egy keveset a zöld részéből is belevágunk. Egy serpenyőben, olívaolajon néhány perc alatt az újhagymát megpirítjuk, és amikor kissé üveges lesz, rádobjuk a friss spenótot, megfonnyasztjuk. A kaprot és a koriandert felaprítjuk. A paradicsomot vékony csíkokra szeleteljük, a chilit felkarikázzuk, ez utóbbi el is hagyható. A tojásokat villával felverjük, és egy edényben összekeverjük az összes hozzávalóval. Alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy muffin tepsi mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal, és mindegyikbe 2-2 evőkanál tojásos keveréket töltünk, 10 perc alatt sül át. Végül grillfokozaton a tetejét megpirítjuk. Langyosan tálaljuk.
Megosztom barátaimmal