Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel
Adásban volt: 2013. June 20.
A recepthez tartozó videó
Frissítő nyári saláta, a változatosság kedvéért tintahallal.
2015. June 15.
Hozzávalók
- 20dkg friss tintahal
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 kis citrom leve
- 6+1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
- 1 kígyóuborka, meghámozva, kimagozva, felszeletelve
- 25dkg koktélparadicsom
- 3 szárzeller, felszeletelve
- 1 csokor kapor, finomra aprítva
- 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Elkészítés
A tintahalat karikákra szeleteljük, ha bébi tintahalat kapunk, még jobb, majd forrásban lévő vízbe dobjuk, amelybe egy evőkanál olívaolajat tettünk, és egy percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, félretesszük. Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.
Megosztom barátaimmal