Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.

Édes-savanyú, pácolt sárgarépa

Adásban volt: 2013. May 24.
Pácolt sárgarépa. Fogyaszthatjuk köretként, de sokféle ételbe jó alapanyagként. Hetekig eláll.
2016. January 9.

Hozzávalók

  • 1, 25 dl almaecet
  • 8 dkg cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2, 25 dl meleg víz
  • 6 közepes sárgarépa, gyufaszálra szeletelve
  • 4 nagyobb átmérőjű tortilla lap
  • 1 csokor menta
  • rukola

Elkészítés

A pácolt sárgarépához összekeverjük az ecetet, cukrot, sót és a vizet, addig keverjük, amíg minden teljesen feloldódik. A fölszeletelt sárgarépára öntjük, és zárt, műanyag dobozban a hűtőbe tesszük (3-4 hétig eláll).

 

Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Tortillás tekercs, ötfűszeres csirkemájpástétommal

Különleges csirkepástétom, mely lassú tűznél sül, szeletelni lehet, és torillába kerül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!