Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Az év bármelyik napján elkészíthető, de leginkább egy nyári délutánhoz passzol ez a vajkrémes finomság, tintahallal.

Petrezselymes karalábéfőzelék

Adásban volt: 2013. July 4.
A recepthez tartozó videó
Hihetetlenül egyszerű megújítani a jó öreg karalábéfőzeléket, de nagyon megéri!
2015. October 9.

Hozzávalók

4 adag
  • 8 közepes méretű, zsenge karalábé, felkockázva
  • 5 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 6 dl leszűrt húsleves

Elkészítés

A karalábét meghámozzuk és egyforma méretű kockákra vágjuk. A leszűrt húslevest felforraljuk, hozzáadjuk a karalábékockákat, valamint a petrezselyemzöld szárát. Fedő alatt kb. 15-20 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Amikor a karalábé majdnem elkészült, egy kis lábasban vizet forralunk, amelyet megsózunk. A petrezselyemzöldnek lecsipkedjük a leveleit, és a lobogó sós vízben néhány másodpercig blansírozzuk (ettől megmarad a szép színe, és könnyebb pürésíteni). A karalábét leszűrjük. A felét félretesszük, másik felét turmixgépbe tesszük, felöntjük a főzőlé felével, és hozzáadjuk a blansírozott petrezselymet. (Szükség szerint öntünk még hozzá a levesből, ha túl sűrű). Az így kapott petrezselymes pürével összekeverjük a félretett karalábékockákat.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült lazac

Sült lazac

Natúr sült lazac. Bármilyen körettel tökéletes ebéd vagy vacsora.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!