Az eredeti francia Crépe Suzette, karamellás, vajas, narancsszirupban.
Zabpelyhes palacsinta juharsziruppal
Adásban volt: 2013. May 23.
A recepthez tartozó videó

Palacsinta, amit mindenki szeret. Ezúttal zabpehellyel és juharsziruppal.
2015. October 29.
Hozzávalók
12 db- 16 dkg zabpehely
- 5 dl tej
- 6 dkg liszt
- csipet só
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 kk sütőpor
- 2 ek nádcukor
- csipet fahéj
- 2 egész tojás
- 8 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg eper
- citrom
- méz
- menta
Elkészítés
Előző este a zabpehelyre öntjük a tejet, fóliával lefedve hűtőbe tesszük éjszakára.
Reggel egy külön edényben összekeverjük az átszitált lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót barnacukrot és egy csipet fahéjat.
A tojást villával felverjük, majd az olvasztott vajjal együtt hozzáadjuk a zabpehelyhez.
Összekeverjük a száraz anyagokkal.
Forró serpenyőben, olaj és vaj keverékén, közepes lángon, mindkét oldalán aranybarnára sütjük (egy-egy palacsintához kb. 1,5-2 kanálnyi masszát merünk a serpenyőbe).
Konyhai papírtörlőn leitatjuk, végül juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
