Sült paprika krémleves
Adásban volt: 2013. July 5.
A recepthez tartozó videó
Gyömbérrel, fokhagymával készülő sült paprika krémleves íze elvarázsol, de sárga színe is szemet gyönyörködtető.
2016. July 14.
Hozzávalók
2 személyre- 1 nagy sárga kaliforniai paprika
- 1 közepes méretű burgonya
- 1/2 póréhagyma
- 1 kicsi salotta vagy 1/4 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 3-4cm-nyi friss gyömbér
- őrölt kurkuma
- ½ l húsleves, alaplé
- 2-3ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt póréhagymát, a finomra aprított hagymát és fokhagymát, és megszórjuk kurkumával. Hozzáadjuk a reszelt friss gyömbért (és ha van, egy szál citromfüvet, amelyre előzőleg húsklopfolóval, vagy lábas aljával kissé szétnyomtunk, hogy felszabaduljanak az illóolajai). Felöntjük a húslevessel. Beletesszük az egész kicsire felkockázott burgonyát (ha egyforma apró kockákra vágjuk, gyorsan megfő), sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul (kb. 15 perc). Ekkor hozzáadjuk a csíkokra felvágott sült paprikát, és épp csak összemelegítjük. Robotgépben pürésítjük, majd átszűrjük.
Megosztom barátaimmal