Melegszendvics roppanós baconnel Ammerländer Trappista sajttal
Egyszerű hozzávalókból varázsolhatunk izgalmas szendvicset, ami megfelelő kiegészítővel ebédnek vagy vacsorának is megállja a helyét…
Hozzávalók
- magos kenyér
- majonéz
- bacon
- Ammerländer Trappista
- paradicsom
Elkészítés
A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük majonézzel, a korábban serpenyőben ropogósra sütött bacon szeleteket, a sajtot és a paradicsom karikákat a kenyérszeletek közé tesszük, majd kontakt grillben összesütjük.A lágy sajt, a roppanós bacon és a paradicsom tökéletes összhangba kerül ebben a szendvicsben. Izgalmas, kiadós, finom. Egy adag salátával komplett ebéddé vagy vacsorává emelhető, és ha egy pohár vörösbort is megengedhetünk hozzá, még tovább fokozhatjuk az élményt…
A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!