Pisztáciás, kecskesajtos ravioli kápiás szószban
Hozzávalók
2-4 adag- fejenként 10 dkg búzaliszt (részben vagy egészben teljes kiőrlésű)
- fejenként egy tojás
- 2-4 kápia paprika
- 10 dkg krémes kecskesajt
- 10 dkg pucolt, nem sózott pisztácia
- egy kisebb fej salotta- vagy vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 dl passata, azaz paszírozott paradicsom
- olívaolaj
- 1 dl tejszín (elhagyható)
- parmezán
Elkészítés
220 °C-os sütőben süsd szenesre a kápiákat, majd hagyd hűlni egy dobozban vagy zacskóban (így könnyebb lesz meghámozni és kimagozni). Amíg sülnek, készítsd el a tésztát: 10 dkg lisztenként egy tojást és egy csipet sót gyúrj homogén labdaccsá, majd dagaszd, amíg már nem ragad (kb. 5-10 perc). Hagyd lefedve pihenni.
A töltelékhez daráld durvára a pisztáciát és keverd el a kecskesajtban. Sózni nem nagyon kell, kevés tört bors jót tesz neki.
Ha van tésztagéped, használd azt, ha nincs, akkor marad a sodrófa: nyújtsd jó vékonyra a tésztát lisztezett felületen, majd vágj belőle két nagy, egyforma téglalapot (ez lesz a ravioli alja és teteje). Az egyik tésztalapra halmozz kis kupacokat a töltelékből, majd fektesd rá a másik tésztalapot. Igyekezz (vizes ujjakkal) úgy elsimítani a tésztát, hogy ne maradjon sok levegő a töltelékek örül, mert akkor főzéskor kipukkadhat a batyu. Ravioli- vagy derelyeszaggatóval vágd körbe a batyukat, hogy pofás kis raviolikat kapj. Lisztes deszkára halmozd őket, amíg felforr a víz.
A szószhoz olívaolajon párold meg a felkockázott hagymát, add hozzá a zúzott fokhagymát, a passatát és a felkockázott kápiahúst. Pár perc alatt kész, kis tejszínnel tovább gazdagíthatod.
Lobogó, bő, sós vízben főzd ki a raviolit 2 perc alatt, keverd a szószhoz. Reszelt parmezánnal tálald.
A raviolikat le is fagyaszthatod, ez esetben 4 perc kell neki a főzővízben.
http://spooon123.hu/receptek/2013/3/8/tiz-perces-etapokban.html