Pirított, pikáns kalács Ammerländer Maasdamer sajttal
Egy hideg téli reggelen nem könnyű elkezdeni a napot, de aki ezzel a szendviccsel indít, az garantáltan energikusan, elégedetten és mosolygósan futhat neki a napnak…
Hozzávalók
- kalács
- vaj
- áfonyalekvár
- Ammerländer Maasdamer
Elkészítés
Ritkán jut csak eszünkbe, hogy megpirítsuk a kalácsot, pedig mennyei élményt jelent, új dimenziót nyitva a szendvicsek világában. A kalácsot kenyérpirítóban vagy serpenyőben megpirítjuk, de vigyázzunk, mert sokkal hamarabb megég a kenyérnél. Még forrón megkenjük vajjal, lekvárral és ráborítjuk a lyukacsos maasdamer sajtot. Ínyencek pár percre grillsütőbe is tehetik. Csodálatos napindító egy hideg téli reggelen. És nemcsak gyerekeknek!
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!