Petrezselymes tabbouleh
Adásban volt: 2013. July 2.
A recepthez tartozó videó
A tabbouleben minden benne van, amiért a mediterrán és a közel-keleti konyhák ízeit szeretjük, ráadásul pillanatok alatt elkészül.
2015. October 6.
Hozzávalók
2-4 adag- 5 dkg finom szemcséjű bulgur
- 1 kávéskanál só
- 1 dl forró víz
- 1 csokor újhagyma
- fél kígyóuborka, kimagozva, apróra kockázva
- 10 szem koktélparadicsom, negyedelve
- 5 nagy csokor (20 dkg) petrezselyem, finomra aprítva
- csipet őrölt római kömény
Elkészítés
A bulgurt átöblítjük, majd összekeverjük a sóval.
Ráöntünk 1 dl forró vizet, és tíz percig állni hagyjuk, amíg magába szívja az összes vizet.
Amíg a bulgur áll, felaprítjuk az összes zöldséget, és a petrezselymet is egészen apróra vágjuk.
A megpuhult bulgurt összekeverjük az összes felaprított zöldséggel, végül egy csipet római köménnyel ízesítjük.
Megosztom barátaimmal