Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Parmezános karfiolfalatok - csak 4 hozzávalóból!

Roppanós és sajtos!
2017. January 7.

Hozzávalók

  • ½ fej karfiol (harapásnyi falatokra bontva)
  • 1,5 csésze zsemlemorzsa
  • ¾  csésze reszelt parmezán
  • 2 tojás
  • marinara szósz mártásnak
  • 1 ek. petrezselyem (apróra vágva)

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, béleld ki a tepsit sütőpapírral. Szórd a zsemlemorzsát és a reszelt parmezánt egy nagy tálba és keverd őket egyneművé. Verd fel a két tojást, márts bele egy karfiolfalatot, majd azt forgasd át a sajtos-morzsás keverékben (lepje be teljesen). Ezt végezd el mindegyik falatkával. Majd tepsire helyezve told be őket a sütőbe és süsd 20-25 percig (legyenek aranybarnák és roppanósak). Ízlés szerint szórd meg petrezselyemmel, tálald marinara szósszal.

 

forrás: kirbiecravings.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!