Padlizsános tepsis lecsó
Adásban volt: 2013. July 22.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
2016. April 3.
Hozzávalók
4-6 adag- 1 nagy padlizsán
- 1 nagy cukkini
- 4 zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 1 doboz hámozott konzerv paradicsom
- 1 doboz csicseriborsó
- 1 hagyma
- só
- bors
- római kömény
- koriader
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés
A hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni. Majd a friss paradicsom mellé a hámozott paradicsom konzervet is hozzákeverjük a többi zöldséghez, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk.
Ezután jöhetnek a fűszerek: a római kömény, a koriander és a petrezselyem.
A keveréket körülbelül fél óráig sütjük 200°-os sütőben.
Végül mivel a csicseriborsóból konzervet használunk, azt csak a végén keverjük hozzá, és tálaljuk.
Megosztom barátaimmal