Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Padlizsános tepsis lecsó

Adásban volt: 2013. July 22.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus lecsó zöldségek - a paradicsom és a paprika - mellé cukkini és padlizsán is kerül, és sütőben készül a tepsis lecsó.
2016. April 3.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 nagy padlizsán
  • 1 nagy cukkini
  • 4 zöldpaprika
  • 4 paradicsom
  • 1 doboz hámozott konzerv paradicsom
  • 1 doboz csicseriborsó
  • 1 hagyma

  • bors
  • római kömény
  • koriader
  • petrezselyem
  • olívaolaj

Elkészítés

A hagymát, a paprikát, a cukkinit és a padlizsánt felaprítjuk, összekeverjük és sózzuk, majd meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Ehhez jön a paradicsom, amit előzőleg meg kell hámozni.  Majd a friss paradicsom mellé a hámozott paradicsom konzervet is hozzákeverjük a többi zöldséghez, majd sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk.
Ezután jöhetnek a fűszerek: a római kömény, a koriander és a petrezselyem.
A keveréket körülbelül fél óráig sütjük 200°-os sütőben.
Végül mivel a csicseriborsóból konzervet használunk, azt csak a végén keverjük hozzá, és tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csészében gőzölt lecsós tojás

Nyári reggeli, krémes, tojásos lecsó. Friss kenyérrel az igazi.
Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab

Cobbler - a sült gyümölcsös vaníliás joghurthab

Az ősz, a tél minden íze benne van ebben a nagyon egyszerűen elkészíthető süteményben. Tipikus: "gyorsan összedobom" sütemény. Nyári testvére a crumble.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!