Lilahagymás quiche
Hozzávalók
4- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 0,5 dl jeges víz
- 6 apróbb szemű lilahagyma
- 3 dl joghurt
- 3 tk dijoni mustár
- 3 tk magos mustár
- 3 tojás
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
A liszthez hozzákeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, de semmiképpen sem szabad túldolgozni, ne álljon össze teljesen, a vaj borsónagyságú maradjon benne.
Öntsük hozzá a jéghideg vizet, és annyira dolgozzuk össze, hogy épphogy összeálljon. Fóliában tegyük hűtőbe fél órára. Amíg a tészta pihen, összeállítjuk a tölteléket.
A joghurthoz hozzáadjuk a tojásokat, a kétféle mustárt és egy kevés kakukkfüvet, és jól elkeverjük. A lilahagymákat keresztben elfelezzük úgy, hogy rá tudjuk őket ültetni a pitére.
Ezután a tésztát nyújtsuk ki, és egyengessük egy 24cm-es formába úgy, hogy pereme is legyen. A tésztát ezután elősütjük. Terítsük le sütőpapírral és a közepébe tegyünk sütőbabot, és 200 C fokos sütőben először 15 percig sütjük, aztán levesszük róla a papírt és a „nehezéket”.
Beleöntjük a formába a joghurtos keveréket, beleültetjük a hagymákat, finoman meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és további 30-35 perc alatt készre sütjük.