Lecsós galuska házi debrecenivel
Hozzávalók
- Lecsó:
- 10 dkg mangalica szalonna
- 50 dkg vöröshagyma
- 50 dkg vegyes zöldpaprika, lehet benne egy-két kápia is
- 50 dkg paradicsom
- só
- bors
- két pár Debreceni
- 10 dkg gyöngyhagyma
- frissen vágott petrezselyem
- házi tejföl
- Nokedli:
- 30 dkg finomliszt
- 2 nagy tanyasi tojás
- víz az összeállításhoz
Elkészítés
A felkockázott szalonnát forró serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott debrecenit, majd a gyöngyhagymát és együtt tovább pirítjuk őket. Amikor minden megpirult, kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkészítjük a lecsót. Magasra vesszük a hőfokot és először a hagymát tesszük a serpenyőbe. Megpirítjuk, hogy kapjon egy kis színt, de még roppanjon. Akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, és ugyanúgy járunk el vele, mint a hagymával. Kicsit sózzuk, és beletesszük a hámozott, felvágott paradicsomot, és borsozzuk. A lisztből és tojásból egy kevés vízzel összeállítjuk a nokedlitésztát, fontos, hogy ne keverjük túl. Majd sós, forrásban lévő vízbe, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Végül a lecsóhoz forgatjuk a leszűrt galuskákat, a megpirított szalonnakockákat, a debrecenikarikákat és a gyöngyhagymát. Frissen aprított petrezselyemmel és házi tejföllel tálaljuk.