Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Nagymamáink is főzhették volna, klasszikus alapanyagokból egy tökéletes lecsó.

Lecsós galuska házi debrecenivel

Adásban volt: 2013. October 4.
A recepthez tartozó videó
Egy gazdag, ízes lecsó Debrecenből.
2015. October 23.

Hozzávalók

  • Lecsó:
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 50 dkg vegyes zöldpaprika, lehet benne egy-két kápia is
  • 50 dkg paradicsom

  • bors
  • két pár Debreceni
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • frissen vágott petrezselyem
  • házi tejföl
  • Nokedli:
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 nagy tanyasi tojás
  • víz az összeállításhoz

Elkészítés

A felkockázott szalonnát forró serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott debrecenit, majd a gyöngyhagymát és együtt tovább pirítjuk őket. Amikor minden megpirult, kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsíron elkészítjük a lecsót. Magasra vesszük a hőfokot és először a hagymát tesszük a serpenyőbe. Megpirítjuk, hogy kapjon egy kis színt, de még roppanjon. Akkor hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, és ugyanúgy járunk el vele, mint a hagymával. Kicsit sózzuk, és beletesszük a hámozott, felvágott paradicsomot, és borsozzuk. A lisztből és tojásból egy kevés vízzel összeállítjuk a nokedlitésztát, fontos, hogy ne keverjük túl. Majd sós, forrásban lévő vízbe, kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Végül a lecsóhoz forgatjuk a leszűrt galuskákat, a megpirított szalonnakockákat, a debrecenikarikákat és a gyöngyhagymát. Frissen aprított petrezselyemmel és házi tejföllel tálaljuk.

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Lecsós galuska házi debrecenivel

Nagymamáink is főzhették volna, klasszikus alapanyagokból egy tökéletes lecsó.
Lecsóval a világ körül – nyáron és télen is

Lecsóval a világ körül – nyáron és télen is

Ha eltesszük télire, a lecsó nemcsak a nyár édes ízét őrzi meg, de világkonyhai ételkínálatot is alapozhatunk rá. Kis befektetés nyáron, komoly élvezet télen.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!