Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborka

Adásban volt: 2015. július 10.
A recepthez tartozó videó
Használjuk ki a napsütötte órák magas számát, és készítsük el nyári nagy kedvencünket, a kovászos uborkát! Sós, fokhagymás és kapros. Ennél nem is kell több.
2016. június 25.

Hozzávalók

  • 1 kg apró uborka
  • 10 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • 1 csokor kapor

  • 1 szelet kenyér

Elkészítés

Az uborkákat alaposan megmossuk és bevagdossuk, vigyázva ne essenek szét.

A befőttes üveg aljára tesszük a kapor szárát, majd jöhetnek az uborkák, jó szorosan, hogy később a vízben ne lebegjenek. Az uborkák közé bedugdossuk a fokhagyma gerezdeket is. Beleszórjuk a szemes borsot.

A sót feloldjuk a vízben, és ezzel felöntjük az uborkákat. Az üveg tetejére nyomkodjuk a szelet kenyeret és az egészet lefedjük egy kistányérral.

Napsütötte, meleg helyre tesszük, így pár nap alatt el is készül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka

A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka

Csak néhány dologra kell odafigyelni, és tökéletes kovászos uborkával lephetjük meg a szeretteinket.
Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Elsőre talán furcsának tűnhet, de rendkívül üdítő, ez a hideg savanyúleves, ami gerslitől tartalmas és kovászos uborkától igazán izgalmas.
Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!