Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kovászos uborka

Adásban volt: 2015. július 10.
A recepthez tartozó videó
Használjuk ki a napsütötte órák magas számát, és készítsük el nyári nagy kedvencünket, a kovászos uborkát! Sós, fokhagymás és kapros. Ennél nem is kell több.
2016. június 25.

Hozzávalók

  • 1 kg apró uborka
  • 10 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • 1 csokor kapor

  • 1 szelet kenyér

Elkészítés

Az uborkákat alaposan megmossuk és bevagdossuk, vigyázva ne essenek szét.

A befőttes üveg aljára tesszük a kapor szárát, majd jöhetnek az uborkák, jó szorosan, hogy később a vízben ne lebegjenek. Az uborkák közé bedugdossuk a fokhagyma gerezdeket is. Beleszórjuk a szemes borsot.

A sót feloldjuk a vízben, és ezzel felöntjük az uborkákat. Az üveg tetejére nyomkodjuk a szelet kenyeret és az egészet lefedjük egy kistányérral.

Napsütötte, meleg helyre tesszük, így pár nap alatt el is készül.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka

A tökéletes kovászos uborka 10 + 1 titka

Csak néhány dologra kell odafigyelni, és tökéletes kovászos uborkával lephetjük meg a szeretteinket.
Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Orosz hideg savanyúleves gerslivel és kovászos uborkával

Elsőre talán furcsának tűnhet, de rendkívül üdítő, ez a hideg savanyúleves, ami gerslitől tartalmas és kovászos uborkától igazán izgalmas.
Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.