Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.

Kovászos uborka krémleves

Adásban volt: 2013. June 24.
A recepthez tartozó videó
Hűsítő, savanyú kovászos uborka krémleves nyári napokra.
2016. July 9.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 4 nagyobb kovászos uborka
  • 3 dl kovászos uborkalé
  • 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
  • 3 dl natúr joghurt
  • fél gerezd fokhagyma
  • tetejére: olívaolaj

Elkészítés

A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére  ropogós pörcöt is szórhatunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kovászos uborkás burgonyafőzelék

Tavaszi, nyári burgonyafőzelék, most kovászos uborkával!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!