Grillezett csirkemell fűszeres-szezámmagos újburgonyával
Adásban volt: 2013. July 11.
A recepthez tartozó videó
Sült csirke sült krumplival izgalmasan fűszerezve.
2016. July 12.
Hozzávalók
2-4 adag- 2 csirkemellfilé
- 1/2 kg újkrumpli
- 5 dkg hámozott törökmogyoró
- 5 dkg szezámmag
- 1ek egész koriandermag
- 1ek egész római kömény
- 1tk só
Elkészítés
Száraz serpenyőben a törökmogyorót és a szezámmagot együtt megpirítjuk, félretesszük. Szintén együtt megpirítjuk a koriandermagokat és a római köményt is. Az összes megpirított magot és fűszert összekeverjük, és fűszermozsárban összetörjük. Az újkrumplit előfőzzük, meglocsoljk egy kis olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a fűszerkeverékbe. Egy tepsit lefedünk sütőpapírral, ebben eloszlatjuk az újkrumplikat, úgy, hogy minél kevésbé fedjék egymást. A krumpli ágyra helyezzük a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. 200C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt a csirkét szaftosra, a krumplikat ropogósra sütjük.
Megosztom barátaimmal