Fűszeres sárgarépadzsem
Adásban volt: 2013. July 31.
A recepthez tartozó videó
Könnyű, egzotikus lekvár, a sárgarépa szerelmeseinek.
2015. October 14.
Hozzávalók
1 üveg- 2 dl víz
- 25 dkg befőzőcukor
- 1 citrom leve és héja
- 1 narancs leve és héja
- 50 dkg zsenge sárgarépa, meghámozva, lereszelve
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 rúd fahéj
Elkészítés
A vizet lábasba öntjük, és hozzáadjuk a befőzőcukor egy harmadát, a citrom és a narancs kifacsart levét, valamint a lereszelt héját. Összeforraljuk, amíg a cukor teljesen feloldódik, néhány percig főzzük, közben szükség szerint lehabozzuk. Hozzáadjuk a fahéj rudat és az őrölt koriandert. A sárgarépát meghámozzuk, és közepes lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorszirupba tesszük, majd alacsony hőfokon, kb. egy órán keresztül főzzük. Amikor a sárgarépa teljesen megpuhult, eltávolítjuk a fahéj rudat, majd a zöldséget botmixerrel (vagy aprítógépben) simára pürésítjük a sziruppal együtt, és hozzáadjuk a befőzőcukor további részét, még további, kb. 10-15 percig főzzük. Üvegbe töltjük, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Megosztom barátaimmal