A zsálya a latin salvia szóból ered, amelynek jelentése biztonságos, ép, egészséges. A régi időkben ezt a gyógynövényt gyógyító csodaszernek tekintették. Most próbáljuk ki és dobjunk fel vele egy szimpla tepsis burgonyát!
Fetával bolndított cukkinitócsni
Adásban volt: 2013. May 13.
A recepthez tartozó videó

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.
2016. April 5.
Hozzávalók
10-15 darab- 75 dkg reszelt cukkini
- só
- 1 nagy póréhagyma
- 2 fokhagyma
- 12 dkg liszt
- sütőpor
- 3 tojás
- 20 dkg feta
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
- tálaláshoz fokhagymás joghurt
- sütéshez olaj
Elkészítés
A cukkinit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk.
Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót.
Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöldfűszereket, felverjük a tojásokat, és apróra vágjuk a hagymát.
A cukkinit alaposan kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük, fokhagymát reszelünk bele, adunk hozzá egy kiskanálnyi sütőport, és annyi lisztet, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, evőkanállal beleszaggatjuk a masszát, és a kanál hátával megfelelő vastagságúra lapítjuk. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla az olajat, és frissen tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
