Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Édesburgonyás golyócskák mártogatós mellé

Ínycsiklandó falatkák mindössze 3 hozzávalóból
2016. November 9.

Hozzávalók

  • 3 csésze édesburgonya
  • 1 csésze reszelt parmezán + annyi, amennyibe belegörgeted a golyócskákat
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Hámozd meg és negyedeld fel az édesburgonyát, párold őket, amíg puhulni kezdenek – de ne legyenek főttek, majd robotgéppel morzsold őket apróra. Ezután egy tálban a 3 csésze morzsolt édesburgonyát kézzel dolgozd össze az 1 csésze parmezánnal. Formálj belőle kicsi golyócskákat és forgasd bele őket a maradék parmezánba. Helyezd őket tepsibe, és tedd 220 fokos sütőbe 10-15 percre. Minden 5. percben forgasd meg kicsit, hogy egyenletesen átsüljön minden oldala.

Remekül fagyaszthatóak, de érdemes őket még sütés előtt hidegre tenni.

 

 

forrás: realfoodrn.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!