Édesburgonyás golyócskák mártogatós mellé
Ínycsiklandó falatkák mindössze 3 hozzávalóból
2016. November 9.
Hozzávalók
- 3 csésze édesburgonya
- 1 csésze reszelt parmezán + annyi, amennyibe belegörgeted a golyócskákat
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Hámozd meg és negyedeld fel az édesburgonyát, párold őket, amíg puhulni kezdenek – de ne legyenek főttek, majd robotgéppel morzsold őket apróra. Ezután egy tálban a 3 csésze morzsolt édesburgonyát kézzel dolgozd össze az 1 csésze parmezánnal. Formálj belőle kicsi golyócskákat és forgasd bele őket a maradék parmezánba. Helyezd őket tepsibe, és tedd 220 fokos sütőbe 10-15 percre. Minden 5. percben forgasd meg kicsit, hogy egyenletesen átsüljön minden oldala.
Remekül fagyaszthatóak, de érdemes őket még sütés előtt hidegre tenni.
forrás: realfoodrn.com
Megosztom barátaimmal